Sudbury Primary School, Staff Areas

Venue: Sudbury Primary School, Staff Areas

Timescale: 6-8 weeks

Brief:

  • Working closely with the school’s Chartered Surveyor, IGLOOS was asked to create a solution for renovating four staff washroom areas
  • Existing rooms required building work to reshape for their new intended use
  • Existing loos to be ripped out, plastering of walls where necessary, new ceilings and lighting system to include PIR sensors to be installed
  • Ceilings lowered to allow for floor to ceiling cubicles
  • Conversion of one stock room to male and female loos
  • Installation of one cleaners sink area

Specification

  • Bespoke WC cubicles: 2450 floor to ceiling height with independent light and emergency battery back-up and ventilation points
  • Cubicle pilasters and partitions designed to sit into polished aluminium floor channels
  • Moisture resistant melamine faced chipboard (MFC) panels for cubicles
  • Floor to ceiling IgPS access panelling system with electronic infra-red flush buttons
  • Corian® vanity units with undermounted basins and contemporary infra-red taps
  • Altro XpressLayTM Vinyl Safety Flooring capped and coved
  • Suspended ceiling with grid and integral lighting lowered to 2450mm to accommodate floor to ceiling cubicles

Design

  • Durable and moisture resistant
  • Concealed pipework
  • New doors to client specification
  • Space saving solutions incorporating clean lines with bright, attractive, contemporary colour scheme befitting a more commercial style
  • Floor to ceiling cubicles ensuring greater privacy

Installation:

  • Full on-site and off-site management provided
  • Work carried out during term time with the more complex building work scheduled during school holidays

Sudbury Primary School, Staff Areas


Sudbury Primary School, Staff Areas


Sudbury Primary School, Staff Areas


Sudbury Primary School, Staff Areas

IWRCS20.pdf

You are here: Permanent Washroom Solutions Case Studies Sudbury Primary School, Staff Areas